Legenden om CalzoneKungen

På Perrong 23 finns många uråldriga legender.

Det är Legenden om Spökkatten, legenden om varför PA-skrubben alltid blir stökig och legenden om den frostiga frysen.

Men allra legendarisk av alla legender är ändå myten om CalzoneKungen.

Det började för vad som en tidsmisstolkare kunnat uppfatta som ett sekel sedan med att man på dagen efter varje fullgjort månvarv stod att finna en oförklarligt tom calzone-låda väl placerad någon stans i lokalen. Innehållet hade vid alla tillfällen avlägsnats från lådan och förts till annan, okänd, ort.
Paniken spred sig snabbt. Vem hade egentligen makt nog att lägga lådan där? Var det en konspiration? Var utländska intressen inblandade?
Efterhand som tiden gick började de tomma kartongerna visa sig allt oftare och en disig morgon kunde man hitta inte mindre än FYRA svårt skändade calzone-lådor inom en area av knappt tre meter, mätt med specifik tumstock (säljes separat).
Det hela hade nu stigigt till en omöjlig kvantitet! Ingen människa kan ju sätta i sig en hel calzone bara sådär, än mindre FYRA! Det spekulerades i om det kanske var en slags demon man hade att göra med, eller rent av en kung?

Ja så måste det såklart vara. Perrongen var hemsökt av en ostpreussisk kung, troligen en som hade stupat under slaget vid Lützen  1813.
Goda råd var nu dyra, medans goda rån kostade ungefär lika mycket som innan.

Än idag dyker där då och då upp en och annan calzone-låda här och var och från och med idag även ett och annat hjärndödande blogginlägg.

Sug på den!

CalzoneKungen